Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
інформація до ознайомлення

ТЕМА: Правила формування ТЗ для розробки пристроїв

Правила формування ТЗ для розробки пристроїв 11 лип. 2015 06:43 #1

  • Soir
  • Soir аватар
  • онлайн
  • Moderator
  • Дописи: 14111
  • Подякували: 5431
  • sxem.org 2019,2020,2021,2022,2023 Respect Author
1. Вступ.

1.1. У темах форуму учасники можуть викладати свої запити на розробку пристроїв, як у частині схемотехніки, так і в частині розробки прошивок для мікроконтролерних пристроїв.

1.2. У зв'язку з тим, що періодично виникають непорозуміння з різних організаційних питань, які заважають конструктивному спілкуванню, розроблені дані правила.

1.3. Правила не є якою-небудь альтернативою загальним Правилам форуму, а доповнюють їх.

1.4. Більше того, ці правила поширюються тільки на мої розробки. Будь-який бажаючий може також створювати свої пристрої, створювати теми для їх обговорення і т.п., при цьому керуючись своїми правилами. Звичайно, в межах загальних Правил форуму.

1.5. Викладене завдання не означає автоматично, що воно буде прийнято до виконання. Право вибору брати участь або не брати участь у розробці залишаю за собою.

1.6. Я нікому нічого не винен, грошей за допомогу не беру. Це і дає мені моральне право встановлювати свої правила.
Тим не менш, якщо є бажання допомогти сайту - звертайтесь до Oto або зайдіть в цю тему форуму.
Крім того, є мій особистий рахунок в ПриватБанку - звертайтесь в ЛС. Кошти з цього рахунку використовуються для створення і поповнення матеріально-технічної бази при розробці і проектуванні пристроїв, а також для благодійності. Основний напрямок благодійності - Збройні Сили України.


2. Правила.

2.1. У назву розділу винесена абревіатура, хто не знає, ТЗ - це «технічне завдання». З Вікіпедії: «Технічне завдання – вихідний документ на проектування технічного об'єкта (виробу). ТЗ встановлює основне призначення розроблюваного об'єкта, його технічні характеристики, показники якості і техніко-економічні вимоги,..».

2.2. ТЗ повинне бути єдиним цілісним документом (в залежності від обсягу, або в тексті повідомлення, або у вигляді вкладення). Розкидана по різним повідомленням уривчаста інформація буде вважатися порушенням цього пункту правил, і ТЗ в такому вигляді розглядатися не буде.

2.3. Доповнення або зміни до ТЗ, коли прошивка вже написана, або знаходиться в стадії написання, розглядатися не будуть. Тому, перш ніж писати ТЗ, слід самому чітко визначитися, яким Ви бачите пристрій, його функціональність, схему, інтерфейс і т.п.

2.4. Якщо Ви ще остаточно не визначилися з п. 2.3 цих правил і/або бажаєте залучити до обговорення ТЗ інших учасників форуму, отримати їх консультації, допомогу, підказки, т.п., вказуйте це у своєму повідомленні. Після того, як буде сформульовано вже остаточне ТЗ, викладіть його згідно з п. 2.2 даних правил.

2.5. ТЗ, окрім опису, може бути забезпечене схемами, фотографіями, скрінами, посиланнями на інші ресурси (спроби реклами будуть припинені).

2.6. Остаточне ТЗ не повинне містити міркувань або неоднозначностей.

2.7. ТЗ повинне бути детальним, точним, конкретним. Не сподівайтеся, що якщо для Вас якісь речі здаються само собою зрозумілими, то всі думають так само. Чим детальніше буде розписано завдання, тим точніше воно буде виконано. Все, що в ТЗ не обумовлено, буде вирішуватися на мою думку, претензії, прохання про переробку прийматися не будуть.

2.8. На виникаючі питання повинні даватися чіткі та конкретні відповіді. Якщо відповідь не буде отримана – розробка за даним ТЗ припиняється.

2.9. Не розраховуйте, що Вам буде створено пристрій з 0 і під ключ. Передбачається, що Вам будуть лише допомагати в його розробці в тих моментах, де у Вас виникли труднощі, а не робити все за Вас.

2.10. Доопрацювання прошивки після її написання (якщо це мікроконтролерний пристрій) буде проводитись тільки якщо будуть виявлені помилки або вона не буде працювати у відповідності з вказаними в ТЗ параметрами.

2.11. Посередництвом ПП (приватні повідомлення) або e-mail розробки не ведуться, ТЗ не обговорюється. В ПП можна писати, тільки якщо у Вас виникли труднощі по створенню теми, є якісь організаційні питання, пропозиції або зауваження. Можна попередньо проконсультуватися, чи буде взято Ваше ТЗ в розробку, якщо Ви передбачаєте, що крім мене ніхто не візьметься за його реалізацію.

2.12. Викладайте своє ТЗ, коли Ви готові до виготовлення пристрою. Проекти, які затягуються по часу будуть закриватися.

2.13. Всі повідомлення, що не стосуються розробки за даним ТЗ, будуть або ігноруватися, або видалятися.

Дякую за розуміння. З повагою, Soir.
Останнє редагування: 25 лют. 2024 16:30 від Soir.
Тема заблокована.
Користувачі які сказали Дякую: Oto, Wolf, chirics, Vakula, Стайгер